Volg ons op social media

Binnen no-time de ideale matras gevonden!

Gepubliceerd op 03/05/2021


Je hebt een nieuwe matras nodig, maar waar begin je? Op internet verdwaal je al snel in het enorme aanbod. Geen stress…wij helpen je! Met onderstaande tips vind je zo je ideale matras.

Wat voor soort matras past bij jou? Om een goede keuze te kunnen maken, is het handig om te weten wat voor type matrassen er op de markt zijn.


1. Latexmatras


Een latexmatras bestaat, zoals de naam al zegt, uit latex. Het is eigenlijk een soort van rubber, dat zeer rekbaar en veerkrachtig is. Het past zich aan je lichaam aan, waardoor je lichaam goed ondersteund wordt. Ook is latex heel hygiënisch. Huisstofmijt, schimmels en andere bacteriën kunnen niet overleven in latex. Tot slot is latex brandwerend en dus zeer veilig in de slaapkamer. Zijn er ook nadelen? Als je het snel warm hebt wel! Het matras kan warm aanvoelen.

632d9be08c61c-mattress-gf7c2d27ec_640.jpg

2. Pocketveringmatras

Veerkracht. Dat is het eerste wat opvalt als je op een pocketveringmatras gaat liggen. Dat is ook logisch, want dit matras is vooral opgebouwd uit springveren. Doordat de veren in aparte zakjes zitten, bewegen ze losser van elkaar. Ook dit matras ondersteunt je lichaam supergoed. Des te meer veren er in de matras zitten, des te meer ondersteuning je mag verwachten. Wat is het verschil met latex? Een pocketveringmatras ventileert beter en werkt anti-transpirerend. Dat is heel fijn als je veel zweet of het snel warm hebt ’s nachts.


3. Koudschuimmatras

Hoge veerkracht, goed ademend, ventilerend en een lange levensduur. Zo zou je de koudschuimmatras kunnen samenvatten. Ze zijn niet voor niks steeds meer in opkomst. Een groot voordeel is dat deze matrassen weinig warmte vasthouden waardoor je geen kuilen in je matras krijgt. Ook is de matras geur- en allergievrij en zeer duurzaam. De matras gaat meestal zo’n tien jaar of langer mee. Wil je investeren in een goed matras voor de komende jaren? Kies dan hiervoor!



632d9be879ad6-modern-minimalist-bedroom-g137aad5f7_640.jpg

4. Bonellmatras

Houd je van een wat harder matras? Dan is een bonellmatras wellicht iets voor jou! Dit type matras wordt soms ook wel een binnenveringmatras genoemd. Dat komt natuurlijk omdat er veren in het matras zitten. Deze veren zijn met elkaar verbonden en hebben een soort zandlopervorm. Het staaldraad waarmee de veren aan elkaar vast zitten, verschillen in dikte. Hoe dikker het draad, des te stugger het matras aanvoelt. Daarnaast ventileert een bonellveringmatras erg goed, wat fijn is als je zweet ’s nachts.


5. Polyethermatras

Polyether is een goedkoop schuim en biedt de minste steun van alle type matrassen. Deze matrassen zijn een goede oplossing voor bedden die niet het hele jaar door worden gebruikt, bijvoorbeeld logeer-, caravan- of bootbedden. Van alle type matrassen heeft polyether de kortste levensduur. Ze gaan zo’n drie tot vijf jaar mee. Het is wel een goede optie voor als je een klein budget heb.


6. Topdekmatras

Een topdekmatras is een dun matras dat je bovenop een ander matras legt. Het zorgt voor meer slaapcomfort, extra ondersteuning en het is makkelijk te draaien en te luchten. Ook verlengen ze de levensduur van je matras.


Waar kun je nog meer op letten?


1. Lengte

Voor de hand liggend, maar je lengte is belangrijk voor de maat van het matras. Bij een gemiddelde lengte is een matras van 200 cm prima. Ben je vrij lang? Kies dan voor een matras van 210 cm of 220 cm.


2. Gewicht

Ook je gewicht is belangrijk. Vooral voor de hardheid van je matras. Ben je onder de 60 kg, dan kan een harder matras oncomfortabel liggen. Ben je juist wat zwaarder? Dan kan een wat harder matras juist prettig zijn.


3. Heb je het snel warm of koud?

Zoals hierboven al uitgelegd is latex ideaal als je het snel koud hebt in bed. Het matras voelt namelijk snel warm aan. Heb je het juist snel warm? Kies dan eerder voor een bonell- of pocketveringmatras.


4. Allergieën

Ben je allergisch voor huisstofmijt of een bepaalde materiaalstof? Let dan op de certificaten en/of labels van het matras. Ons advies is om voor een latex of koudschuim te kiezen.


5. Budget

De prijs van een matras is natuurlijk ook belangrijk. Je wilt uiteraard een goed matras voor een lage prijs, maar goedkoop is soms duurkoop. Denk daarom goed na over de levensduur die je prettig vindt én over het doel. Waarvoor ga je de matrassen gebruiken (om elke dag op te liggen of voor in een vakantiehuisje)?

Twijfel je nog? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen je graag bij de keuze van je matras.


Slaap lekker!

632d9c43bc7d1-mattress-ga3665e1be_640.jpg