Volg ons op social media

Tips voor het inrichten van je (nieuwe) slaapkamer

Gepubliceerd op 24/05/2021

Tips voor het inrichten van je (nieuwe) slaapkamer


Je bladert door de magazines en je ziet de ene na de andere mooie slaapkamer. Die wil je ook! Het inrichten van een nieuwe slaapkamer kan soms best lastig zijn. Vooral als je al genoeg aan je hoofd hebt tijdens een verhuizing. Waar begin je? Hoe richt je het in? Waar vind je de juiste meubels? En welke kleuren gebruik je? We helpen je graag! Met deze tips heb je zo jouw droomkamer.


1. Richt je slaapkamer op papier in


Pak ouderwets wat papier en stiften en teken op maat een plattegrond van je nieuwe slaapkamer. Knip vervolgens alle meubels die je er graag in wilt hebben op maat uit. Vervolgens kun je een beetje met de meubels schuiven en uitproberen. Let op of de deur van de slaapkamer naar binnen of naar buiten open gaat. Zo ontdek je vrij snel wat de beste indeling is. En niet onbelangrijk: er komt geen tilwerk aan te pas!

632d9b3ed15de-bedroom-gcc2b692a4_640.jpg

2. Zorg voor een rustige, opgeruimde en donkere kamer


Wist je dat je sneller in slaap valt in een slaapkamer die opgeruimd is? Spit je kleding uit en ruim spullen op (of geef ze weg) als je ze niet nodig hebt. Zorg er voor dat spullen in kasten of opbergdozen zitten. Niks zo vervelend als in een rommelige kamer wakker worden. En kies voor verduisterende gordijnen. Dat kan bijvoorbeeld met rolgordijnen, lamellen of vouwgordijnen. Op onze website bieden we een groot assortiment aan, dus neem gerust een kijkje.


3. Kies voor fijne kleuren in je slaapkamer


Kleuren kunnen ontzettend veel doen in je slaapkamer. Kies voor koele kleuren die rust uitstralen, zoals wit, (licht)blauw, (licht)groen of bijvoorbeeld (licht)grijs. Je kunt ook wit mixen met een pasteltint. Zo krijgt je slaapkamer een persoonlijk tintje, maar wordt het niet te druk. Kies in ieder geval niet voor felle kleuren, zoals rood of felgroen.

632d9b48c15fd-bed-gec780430c_640.jpg

4. Kies de juiste verlichting


Dat lijkt gemakkelijk dan het is, maar juist in de slaapkamer heb je veel verschillende verlichting nodig. Zo is het in de avond bijvoorbeeld prettig als je wat sfeerverlichting hebt en/of een licht met een dimmer. Ook is het fijn om een leeslampje te hebben voor als je ’s avonds nog dat spannende boek uit wilt lezen. Maar in de ochtend is het juist fijn als je de slaapkamer goed kunt verlichten. Je wilt tenslotte niet met een zwart rokje en een blauwe panty de deur uit lopen ;-)


5. Kies het juiste matras


Lekker slapen kan natuurlijk niet zonder een goed matras. Er zijn veel verschillende matrassen op de markt en het is heel persoonlijk wat voor jou prettig is. Lees onze blog over de soorten matrassen die er op de markt zijn. Zo weet je snel wat voor jou de beste matras is. Onze blog over matrassen


6. Creatief zijn met een kleine ruimte


Heb je een kleine slaapkamer? Dan is het vaak lastig om alles kwijt te kunnen. Denk out-of-the-box en kies bijvoorbeeld voor een bed met lades. Een bed met pootjes waar je opbergboxen onder kunt schuiven is ook een idee. Of kies voor een hoogslaper zodat je nog ruimte hebt onder het bed waar je bijvoorbeeld een bureau kunt neerzetten. Wil je graag een kast, maar heb je hier geen plaats voor? Maak dan plankjes tegen de muur waar je spullen of opbergboxen kunt plaatsen.

632d9b585e7ef-bed-gd604ddad5_640.jpg

7. Maak je slaapkamer persoonlijk met accessoires


Kies een mooi vloerkleed, een zitzak of bijvoorbeeld een schapenvacht voor op de grond. Die zorgen meteen voor een gezellige sfeer. Zorg ook voor iets gezelligs aan de muur. Zo kunnen muurstickers bijvoorbeeld net dat beetje extra geven. Denk aan mooie kleine sterretjes, hartjes of een leuke tekst. Er is tegenwoordig zoveel op de markt. Maar een mooi schilderij, een spiegel of een foto is natuurlijk ook leuk. Zorg er in ieder geval voor dat het allemaal niet te overheersend wordt, rust blijft belangrijk in de slaapkamer.

Geen zin of tijd om de kinderkamer zelf uit te zoeken? Op onze website bieden we complete kinderkamers voor jongens, meisjes en voor tieners.


Op naar een mooie slaapkamer!

Bekijk hier onder een paar!

https://www.injouwslaapkamer.nl/product/12704-3163/complete-kinderkamer-aalborg

https://www.injouwslaapkamer.nl/product/12704-2010/complete-kinderkamer-fenna

https://www.injouwslaapkamer.nl/product/12704-1974/complete-kinderkamer-lucas

https://www.injouwslaapkamer.nl/product/12704-4769/complete-kinderkamer-rosalia